2 versies en 2 platforms

CADexe is er in een DESIGN en SOLID uitvoering. De SOLID uitvoering is ook beschikbaar op Mac OSX.

Design PC

Hier zijn 10 redenen om voor CADexe® te kiezen:
1.     Bespaar kosten door uitwisselbaarheid
ARC+ EXEcutive® gebruikt DWG als primair tekenformaat en biedt ondersteuning voor DWG en DXF tot en met versie 2009. Het is compatibel en uitwisselbaar met een groot scala aan wereldwijd gebruikte grafische en constructie software. U kunt zo nodig tekeningen opslaan die teruggaan tot DWG of DXF R12. CADexe® herstelt beschadigde DWG en DXF bestanden in alle formaat versies. Exporteer en importeer ACIS® SAT bestanden en DWF bestanden van en naar andere CAD software. Exporteer uw tekendata naar PDF, SVG of andere vector- en illustratieformaten.
2.     Snel en gemakkelijk in het gebruik
CADexe® is geheel nieuw, gebruikt de modernste technologie en omvat de DWG-engine van de Open Design Alliance (ODA). Met drie decennia aan CAD-ervaring heeft ARC Technology nu een product ontwikkeld waarmee CAD-gebruikers verzekerd zijn van snelheid, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.
3.     Intuïtieve interactie
De op Qt® gebaseerde gebruikersinterface met dockbare toolbars, rechts-klik shortcut menu’s en een Properties palet zorgt ervoor dat u snel vertrouwd raakt met CADexe®. De gebruikersinterface (UI) is volledig aan te passen. Sla individuele UI configuraties op in gebruikersprofielen. Gebruik aliassen voor veelgebruikte commando’s.
4.     Slimme ontwerptools
Versnel het ontwerp- en constructieproces door het gebruik van CADexe® smart tools, zoals entity snap, entity snap guides en polar guides. Creëer coördinatenstelsels op maat om het constructievlak uit te lijnen met tekenobjecten.
5.     Gemakkelijk aanpassen = tijd besparen
Snel entiteiten verplaatsen, in lijn brengen, kopiëren en op maat maken met gebruik van entity grips. Gebruik gefilterde selecties om een specifieke set entiteiten aan te passen. Met het Properties palet kunt u het uiterlijk van entiteiten manipuleren, zoals laag, kleur, lijnstijl en lijndikte, of andere eigenschappen van een of meer geselecteerde entiteiten. Gebruik de Property Painter tool om eigenschappen van een entiteit te kopiëren naar andere entiteiten. Afmetingen, arceringen en vulpatronen worden doorgegeven aan geassocieerde entiteiten en automatisch geüpdate.
6.     Efficiënt hergebruik van objecten en stijlen
Creëren en invoegen van blokken om repeterend werk te vermijden. Voeg tekeningen en illustraties bij als referenties om werk te delen en samen te werken in werkgroep omgevingen. Maken en beheren van stijlen voor afmetingen, tekst, tabellen en Rich Lines waarmee voldaan wordt aan bedrijfsbehoeften en industriële standaarden.
7.     Annotaties voegen waarde toe
Verhoog de informatiewaarde van geometrie met notities en tabellen, leaders en geometrische toleranties of tekstattributen van ingevoegde blokken. Neem Stemnotities op om berichten, herinneringen of instructies toe te voegen aan uw tekening. Voeg schetsen uit de losse hand toe aan getekende onderdelen. Maskeer onderdelen van een tekening om ze af te schermen voor annotaties. Snijd referentietekeningen bij zodat u alleen laat zien wat nodig is.
8.     Bekijk uw ontwerp gelijktijdig in verschillende schaduw modi (modussen op de website)
Met tiled views kunt u het model vanuit een orthogonale of isometrische projectie bekijken. Gebruik Roll View om het model te roteren in 3D. Kies verschillende weergave modi voor individuele visualisaties: wireframe, verwijdering verborgen lijnen, vlakke of Gouraud beschaduwing. Render het model op volledig scherm of in een apart venster. Voeg lichtbronnen toe om resultaten er realistischer uit te laten zien.
9.     Maak meervoudige layouts met tabs
Creëer tabs voor ieder blad om een layout te ontwerpen van waaruit u kunt printen. Plaats view tiles op bladen om verschillende aanzichten van het model te tonen, of details van het ontwerp op verschillende schalen. Plaats frames, titelblokken, lijsten met onderdelen etc. op de bladen. Per blad kunt u switchen tussen papierruimte en modelruimte om de weergave van het model te wijzigen en zelfs om het model aan te passen. Maak sets van lagen die afzonderlijk getoond kunnen worden in elke view tile. Plaats view tiles op layout bladen met rechthoekige of onregelmatige vormen.
10. Eenvoudig beheer van individuele opties
Gebruik het Options center om alle teken- en systeempreferenties op één plaats te beheren. Sla ze op als gebruikersprofielen zodat u ze kunt hergebruiken. Creëer pagina layouts om print settings te hergebruiken wanneer u een ontwerp naar de printer of plotter stuurt.

Solid PC

is als design plus 3 redenen om CADexe®SOLID Edition te gebruiken:

1.     Solid modeling gebaseerd op ACIS®
ARC+ Exectutive Solid Edition omvat een 3D Solid Modeler gebaseerd op ACIS®, de industriële standaard. Voeg 3D solid primitieven toe aan uw ontwerp en gebruik Boolean operaties voor samenvoeging, intersectie en aftrekken van lichamen. Extrudeer of wentel 2D entiteiten, veeg 2D entiteiten langs een pad of loft tussen 2D entiteiten om solid objecten te creëren. Snijd en intersect solidlichamen. Bewerk de randen, oppervlakken en volumes van 3D solids. Gebruik regions, gecreëerd uit gesloten contouren, om gebieden te transformeren tot 3D solids en om Boolean operaties toe te passen op 2D entiteiten.
2.     Maximale productiviteit met programmeer interfaces
De Solid Edition zorgt voor maximale productiviteit van de gebruiker door het slim toepassen van diverse programmeer interfaces. Met Lisp, C/C++, Visual Studio for Applications (VSTA), Delphi, COM, and DRX kunnen eigen functies, routines en plug-ins gecreëerd worden. Voeg actieve content toe vanuit andere applicaties met behulp van OLE objects in tekeningen. Bepaal en beheer op eenvoudige wijze onderdelen van gebruikersinterfaces zoals menu’s en toolbars in XML resources.
3.     Visualiseer geografische Informatie
De Solid Edition leest en schrijft ESRI® Shape bestanden, zodat u kaarten en geografische modellen kunt visualiseren die gemaakt zijn met GIS applicaties