X10 620

Vanaf deze versie zijn grotere modellen mogelijk in het draadmodel gedeelte. Diverse bugfixes.

X10 617

Het Unicorn scherm is met deze setup/versie wel alléén nog in lichtgrijs beschikbaar. Hier is nog geen alternatief voor. Het heeft te maken met diverse verbeteringen zoals IFC support die alleen in deze interface mogelijk zijn.

Krijgt u een installatie scherm?

ARC+ updates zijn automatisch. Op de achtergrond vindt er tijdens dat u werkt een controle plaats die uw systeem vergelijkt met de actuele situatie. Als er dan een nieuwere versie is krijgt u een installatie scherm voor u.

ZET ALTIJD UW VIRUSSCANNER EERST UIT

Heeft u geen installatie scherm gehad of wilt u herinstalleren omdat uw bouw ouder blijkt dan actueel? Download dan de meest recente versie via:

DOWNLOAD ARC+ setup laatste versie

 • Wanneer u het scherm krijg met opties voor render/pdf/hasp zet u deze opties allemaal uit.

CADez updates mag u altijd na de arc+ setup uitvoeren

 • DOWNLOAD CADez aanvullingen updates
 • Kies de optie van uw browser “opslaan als”
 • Ga dan naar de map waar u deze installatie heeft gedownload, meestal “downloads”.
 • Start de installatie X10-update met rechter muisknop “als administrator”
 • Herstart het systeem
 • Start nu ARC+ X10.

620

 • Opgelost is 2D opslaan met \save2D en keuze van een bestandsnaam die nog niet bestaat.
 • Opgelost is invoegen van 2D als 3D erg zwaar is
 • Opgelost is 2D/3D opslaan van beide presentaties.
 • Gebruik van 4 GB Ram geheugen voor draadmodel modus

617

 • IFC en DWG export verbeterd
 • Het scherm van Unicorn is ivm de IFC export helaas alléén in de light UI interface beschikbaar. Dus lichtgrijs is normaal en niet meer aanpasbaar.
  Hier komt in de toekomst wellicht wel een oplossing voor, maar mogelijk alleen met X11 versie.

615

ARC+ bugfixes
– Solid modus weergave doorsnede en productie naar 2D verbeterd
– Qfile (bestandsreparatie) weer beschikbaar als losse opdracht. Deze beschadigd het muren archief niet meer, maar ook unicorn render niet.
Wat nog overblijft is dat camera’s uit aanzichtbeheer verwijderd worden. Voorkom dus het gebruik van \qfile op 3D totaalmodellen. Het heeft daar sowieso geen zin dat toe te passen. Gebruik \qfile liever in overleg met de helpdesk als u twijfelt. Voor 2D mag het altijd.
– Muren archief werkt zoals het hoort met alles wat daar verband mee heeft zoals kopiëren plakken, bestand repareren, categorie verplaatsen etc.

CADez aanvullingen
– Alle rollagen standaard op 10mm in de parametrische openingen bibliotheek. Dit gaat voorkomen dat bij plaatsen van meerdere openingen sommige geen gat in de wand maken.
Opmerking; Voorkom nog steeds zelf dat u kleinere waardes dan 10mm gebruikt. Indien u geen rollaag/latei wenst, kies dan waarde 0. Dat kan en mag wel. Mocht u dan later wel een rollaag willen, dan vervangt u het kozijn door zichzelf en kan u de maat weer invullen.

612
Snelle mesh modus. ARC+ is traag in het draadmodel door de vele driehoeken die je ziet bij complexe vormen? maar heeft u die wel nodig om te werken? U ziet het model al in het render scherm en ook in het nieuwe solid scherm. Space tech ontwikkelde een nieuwe modus die de complexe mesh verbergt.
U kunt uw keuze maken door naar “Gereedschap – Voorkeuren – Dynamische zoom en schuif instellingen”

609

GEREEDSCHAPSBALK MODI

 • De standaard MODUS werkbalk is opgesplitst in 3 varianten. U kunt nu kiezen wat u het fijnste vindt.

  Modi = zoals het altijd al was
  Modi 2 = alléén de stappengrootte
  Modi 3 = zoals de oude minus de stappengrootte.Wij raden u aan de nieuwe modi 2 te nemen omdat u dan geen last meer kunt hebben van per ongeluk de stapgrootte aanklikken als u eigenlijk het hoekslot wilt aan/uitzetten.

MUREN

 • Nieuwe functie “muren archief verversen treft u onder “Gereedschap – Muren – Muren archief verversen”
  eventuele herhaaldelijke muur definities in een tekening gemaakt met oudere versie dan 809 wordt dan opgeschoond. Muren die exact hetzelfde zijn worden samengevoegd
 • Ondersteuning van muren 10mm ditkte minimaal. De buitenste laag moest 100mm zijn en nu mag 10mm of meer zijn weer. Maar alle lagen hebben wel dit minimum. Nieuwe muur definities zijn dan ook beschermd en zodra u lager dan 10mm krijgt u waarschuwing. Eventuele tekeningen die muren hebben met dunnere lagen past u eenvoudig aan door in uw project archief te klikken op het muurtype.

RENDERING 3D/2D

 • Het is niet meer mogelijk om het renderen totaal af te zetten met een algemene modus. Het “rode knopje” is verdwenen.
 • U heeft alléén nog een “geel” knopje om het render scherm aan/uit te zetten
 • Daarvoor in ruil iets veel beters:
  U  kunt voortaan bij elk bestand aangeven of u dat bestand wel of geen render scherm mee wilt geven.
  U gaat hiervoor naar “Gereedschap – Voorkeur en kiest daar een willekeurig commando”
  Dan ziet u helemaal onderin de render voorkeur

De cadez sjablonen zijn hier op aangepast. Default heeft een rendering meer. De rest wel.

BUGFIXES

 • deze bouw lost zeer veel kleine tot grote dingen op. Installeren dus.

Hoe zie ik of ik de laatste bouw heb?

Wanneer u niet in arc+ bent, ziet u het bouwnummer in het versiebeheer staan. Wanneer dat lager is dan het nummer op deze pagina, weet u dat u achter loopt.
Wanneer u wel in arc+ bent, klikt u op het vraagteken in het menu en kiest helemaal onderaan “informatie”

Sturen jullie dan geen mail meer als er een update is?

Eigenlijk zou dat niet hoeven omdat het automatisch gaat voor het arc+ gedeelte. De cadez aanvullingen zijn er nog veel regelmatig, omdat zodra wij iets van de bibliotheek afhebben dat meteen online wordt gezet. U mag dan ook de cadez aanvullingen vaker doen. En sowieso altijd combineren met een update van arc+ zelf.

 

Tot het voor iedereen duidelijk is hoe het werkt, zullen we daarom toch nog een keer kiezen een aparte mail te sturen. En als blijk dat u en anderen dat prettiger vinden zullen we dat toch blijven doen. Wat we echter niet in de hand hebben, is wanneer precies bij u de automatische melding op het scherm komt. Vandaar dat we het niet precies met elkaar kunnen afstemmen.

Als ik abonnement heb doen jullie de installatie dan niet gratis?

Er is alles aan gedaan, althans in onze ogen, om het u gemakkelijk te maken en zodanig dat met lezen/opvolgen instructies u dat zelf zou moeten kunnen. Omdat een update nagenoeg gelijk bij iedereen uitkomt, ontstaat er een enorme piek aan vraag om installaties te verrichten. Vandaar dat we dit niet kosteloos kunnen doen en een kleine drempel inbouwen met een akkoord voor factuur bij installatiekosten.

U wilt liever dat cadez het voor u verzorgt? Vul onderstaand formulier in: