Op zoek naar X9 of ouder? ? Klik HIER 

Download alle delen en kies niet openen maar “opslaan als“. De setups komen dan in uw map “download” of een map die eventueel zelf aangeeft. Wachtwoorden zijn per mail geleverd en heeft u tijdens de diverse installaties nodig. Laat uw mail bericht openstaan.

Download alle delen!

Eerste deel: ARC+ X10 NL

Voorbereiding

 • Zorg dat u de laatste windows updates heeft geïnstalleerd. Weet u niet hoe? Klik op zoek opdracht naast het windows icoon en tik “updat”. Kies naar updates zoeken.
 • Zorg dat u de laatste NVIDIA driver heeft geïnstalleerd. Weet u niet hoe? Klik in apparaatbeheer bij beeldschermadapters naar “updates zoeken”.
 • Zet uw virus scanner uit voor zowel downloads als installaties. Weet u niet hoe? klik HIER

 

Kies daarna hieronder uw situatie voor de juiste aanvullingen en instructies

BIM

CADez Interface

CADez BIM 2021 Bibliotheek Let op hiervoor is abonnement 2021 BIM nodig. Nog niet besteld? Bestel HIER

CADez Unicorn Render (UnicornCadez)

Bibliotheek 2019 zonder updates (gratis)

CADez bibliotheek 2019

DESIGN

CADez InterfaceD

CADez DESIGN 2021 Bibliotheek Let op hiervoor is abonnement 2021 DESIGN nodig. Nog niet besteld? Bestel HIER

CADez Unicorn Render (UnicornCadez)

2019 versie zonder abonnement herinstallatie? (wachtwoord zie uw mail ontvangen op order@cadez.nl)

CADez bibliotheek 2019

ALL

CADez Interface

CADez BIM 2021 Bibliotheek
CADez DESIGN 2021 Bibliotheek
Let op hiervoor is abonnement 2021 ALL nodig. Nog niet besteld? Bestel HIER

CADez Unicorn Render (UnicornCadez)

Premium 3

CADez PREMIUM 3 Cadez interface & 2D bibliotheken

CADez Unicorn Render (UnicornCadez)

Premium 2

CADez PREMIUM 2 Cadez interface & 2D bibliotheken

ARC+ X10

Soms geeft de solid modus en rendering uw model niet goed weer. Die is dan op een of andere manier te oud of te onnauwkeurig. Komt door stretchen bijvoorbeeld. De cadez NL+ kozijnen en 3D objecten zijn hier allemaal op getest en aangepast. Het beste vervangt u in elke bouwlaag de openingen door de nieuwe. U dubbelklikt hiervoor op het meest rechtse icoon van het muren en openingen menu.

 

Heeft u dit met openingen die u zelf gemaakt heeft?

Open het 3D model van het kozijn. Teken het gedeelte wat wegvalt in de rendering opnieuw. Sla het weer op. Vervang in uw tekening de opening.

detail maatvoering zult u wel opnieuw moeten instellen.

Categorieën: ARC+ Uitwisseling, ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Dit staat nu helemaal onderaan bij de “Texture space” bij materiaal. Ook kunt u de soort mapping aanpassen wat in X9 niet kon. Zet bouwkundige materialen op “box/rechthoek”.

Categorieën: ARC+ Rendering, ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Dit probleem kan u hebben met alle kozijnen die NIET in X10 gemaakt of gecontroleerd zijn. Dus ook met bestanden uit alle vorige versies die openingen bevatten. Goed nieuws: De cadez NL+ kozijnen zijn hier allemaal op getest en aangepast. Open het bestand waar u muren en kozijnen heeft. Meestal dus één van de bouwlagen. Open het muren en openingen menu. Dubbelklik op het meest rechtse icoon. Nu worden alle openingen vervangen. Ook bent u dan van de extra 1mm smeerlaag stucwerk af, want die is niet meer nodig met 3D echte spouwmuren!

Blijft u het probleem houden?

 • Selecteer alléén de muur met het verkeerde opening(en)
 • Start een nieuwe sessie
 • Plak de muur.
 • Verwijder eventueel wel goeie openingen, zodat u alléén de stoorgevallen overhoud
 • Sla uw bestand op
 • Stuur het naar de helpdesk@cadez.nl als ingepakte bijlage.
 • Wij zullen de opening repareren en in de updates zetten.

Heeft u dit met openingen die u zelf gemaakt heeft?
Open het 3D model van het kozijn. Teken het gedeelte wat wegvalt in de rendering opnieuw. Sla het weer op. Vervang in uw tekening de opening.

detail maatvoering zult u wel opnieuw moeten instellen.

Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Uw virus scanner is hier de oorzaak van. Advies

 • Deinstalleer de virus scanner als dit iets anders is dan windows defender.
  Kasperskey, Norton,. AVG,Bit defender en eigenlijk alles anders dan windows defender (gratis!)  zijn agressieve, te strenge virus scanners en werken niet goed samen met updates of installaties.
  Meer info? Zie Welles en nietes voor soepel computergebruik. Antivirus? Cleaners? Updates?
 • Zorg dat eigen biblioteken veilig staan die u in arcalib heeft. even een kopie naar andere map maken
 • Deinstalleer arc+ X10 alle delen via uw apps (programma’s)
 • Ga naar  ARC+ Installatie X10.
 • Klik op de tab van uw versie BIM, design, of premium2 (p3 niet van toepassing voor dit probleem)
 • Download alle delen zodat u overal de laatste versie van heeft.
 • Zet windows defender realtime beveiliging uit
 • Installeer het eerste deel arc+ als adminstrator (rechter muisknop) en laat alle opties uit (render/ifc/pdf/hasp allemaal UIT)
 • Installeer de andere aanvullende cadez delen, u heeft de wachtwoorden daarvoor per mail gehad vanuit order@cadez.nl
 • Herstart uw systeem
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Natuurlijk!

Wanneer u in X9 of ouder in de systeem map een eigen structuur gemaakt heeft bijvoorbeeld c:\arc+ x edition\arcalib\_bureau dan kopieert u de map _bureau over naar de arcalib van X10.
Dus naar C:\ARC+ X10 Edition EN\ARCALIB. Automatisch zullen alle tekeningen dan goed werken omdat ze de zelfde bestanden in dezelfde map vinden.

Wat u vooral NIET moet doen is:

De hele map arcalib van een ouder versie kopiëren. Alle correcties van X10, ook het opschonen en alle vernieuwingen, dit is maanden werk geweest, doet u hier mee teniet.

Maak nooit bibliotheken BUITEN arcalib.
U krijgt dan namelijk de volgende nadelen

 • alles wat u in de nieuwe versie maakt, X10 nu, wordt automatisch omgezet naar X10 formaat, hierna kan u dat niet meer in oude versies openen
 • wanneer u een bestand wilt versturen, neemt de daarvoor bedoelde functie alles vanuit uw projectmap en arcalib. NIETS daarbuiten. Dat betekent dat bedrijven waar u mee samenwerkt, en ook onze helpdesk dus, uw bestanden niet compleet ontvangt.
 • wanneer u een keer de mapnaam of schijfnaam verandert, zullen alle bestanden die buiten de arcalib staan, niet meer herkend worden, u beschadigd dan uw archief.
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Draairichtingen waren in X9 als polygoonvlak getekend om zo ook gevels met lijnen vanuit het bladerender scherm te maken. Dit gaat in X10 weer zoals in vorige versies (X8 en lager) via het aanzicht- en camerabeheer. De cadez NL+ kozijnen zijn hier allemaal op getest en aangepast.
Open het bestand waar u muren en kozijnen heeft. Meestal dus één van de bouwlagen. Open het muren en openingen menu. Dubbelklik op het meest rechtse icoon. Nu worden alle openingen vervangen. Eventuele detail maatvoering zult u wel opnieuw moeten instellen. Ook bent u dan van de extra 1mm smeerlaag stucwerk af, want die is niet meer nodig met 3D echte spouwmuren!

Blijft u het probleem houden?

 • Selecteer alléén de muur met het verkeerde opening(en)
 • Start een nieuwe sessie
 • Plak de muur.
 • Verwijder eventueel wel goeie openingen, zodat u alléén de stoorgevallen overhoud
 • Sla uw bestand op
 • Stuur het naar de helpdesk@cadez.nl als ingepakte bijlage.

Heeft u dit met openingen die u zelf gemaakt heeft?
Open het 3D model van het kozijn, explodeer de draairichting en zorg dat u alleen lijnen overheeft. Sla het weer op. Vervang in uw tekening de opening.

Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Zie de stappen in deze pdf en bekijk ook de YouTube video.
Mist u het commando in uw X10 versie? Draai de cadez updates!
DOWNLOAD

Categorieën: ARC+ 3D naar 2D, ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Zodra u een materiaal aanmaakt en een textuur gebruikt kunt u naar de texturen gaan en komt daar session, userlib, texturelib en holland tegen. De userlib is voor u! Maak per categorie een map aan en importeur uw texturen daar in. Met ctl+a kunt u bijvoorbeeld een hele collectie importeren. Zorg dat grote vlakken pixels hebben tussen 1000 en 3000 pixels. daarboven wordt wel zwaar en de vraag of u dat detail wel terugziet. Hou de regel aan: 1000 pixels per meter in werkelijkheid voor scherp resultaat. Gebruik jpg of png, geen tiff, dat is erg zwaar en maakt uw rendering onnodig traag.

Categorieën: ARC+ Rendering, ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Soms is het Unicorn render scherm niet hetzelfde als het arc+ draadmodel. Dit is één van de meest complexe taken van de samenwerking tussen beide programma’s. Helaas vraagt dat af- en toe wat bijwerking van uw kant zodat u doorkunt met uw werk. Wij helpen u daarom met de volgende methodes in volgorde van oplossen. Wat in elk geval niet? \qfile (bestand – repareren)

 1. Bent u al gestart met tekenen vóórdat het Unicorn scherm geladen was? dan heeft Unicorn nog niks kunnen ontvangen. Tik in \regen en dan enter. Wacht tot beeld opgebouwd wordt.
 2. Werkt u met de laatste versie? Check: https://www.cadez.nl/arcplusx10-update/ 
 3. Het kan zijn dat vormen die u tekent niet helemaal juist zijn gemodelleerd. Een tikkeltje teveel opgerekt wellicht, voor het oog correct, voor de database niet geldig. Of uw model komt uit een oudere versie waar de fout ook al zat, maar X10 laat geen foute geometrie toe. Dubbele vlakjes kan u vaak als u inzoomt zien, en zijn een duidelijk teken dat er iets niet klopt.
  Wat kan u doen? Controleer in de solid modus of het daar wel zichtbaar is. Zo niet dan moet u het gedeelte wat niet zichtbaar is opnieuw tekenen. Heeft u dan nog problemen ga door naar de volgende stap.
 4. Gaat het om kozijnen in muren? Verander èlk kozijn wat in een muur zit waar kozijnen zitten die wegvallen met afmeting wijzigen details. Zorg dat de rollaag 0mm is als u die niet gebruikt. Of 10mm en groter als u die wel gebruikt. Stap voor stap uitleg? Klik op de pdf hier rechts.
 5. U heeft iets verplaatst, gekopieerd of gespiegeld en de vorige situatie is ook nog zichtbaar?
  Tik in \regen. Of gebruik het icoon bij 3D beeld om het model opnieuw in te lezen. U dwingt hiermee dat de 3D geometrie van arc+ opnieuw wordt opgebouwd wordt in Unicorn Render. Vaak is dit de oplossing al en vraagt weinig tijd. Nog niet perfect? Volgende stap:
 6. Gebruik \batchfix. Selecteer alles en vergeet niet ook de onderste optie aan te zetten als het om 3D vormen gaat die u zelf gemodelleerd heeft. Bekijk de PDF voor alle stappen.
 7. Nog steeds geen goed resultaat? Selecteer alles van uw tekening met F9 en een gebied (dus niet ctrl-a!). Kopieer dat naar het klembord (Ctrl+c)
  Start een nieuwe tekening met de sjabloon die het beste bij uw project past. Plak met Ctrl+v.
  Sla dit bestand met dezelfde naam op als u qua rendering heel weinig werk opnieuw heeft. Sla het bestand met een andere naam op als u wel veel werk in het render had zitten.
  Sluit arc+ volledig. Start de verkenner. Verwijder de arcf van het nieuwe bestand. Hernoem de arcf van het oude bestand naar het nieuwe bestand.
 8.  Nog niet gelukt? Heeft u wel genoeg geheugen op uw systeem qua grafische kaart en/of intern geheugen? 2GB op een grafische kaart is echt te weinig, en ook 8GB komt u te kort mee. Onstaat het verdwijnen van vormen in groter worden modellen, dan zit daar hoogstwaarschijnlijk de oorzaak. 3D groen, figuren en bomen kunt u alleen goed toepassen op een systeem met veel geheugen, zowel intern als op uw grafische kaart.
  Neem contact op om uw model te vergelijken op een systeem van ons.
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0
 1. Klik met rechter muisknop op de snelkoppeling van arc+ (bureablad)
 2. Geavanceerd
 3. Administrator vinkje uitvinken, dus moet wit zijn
 4. OK

Categorieën: ARC+ Installatie, ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
1

Het kadaster levert tegenwoordig geen pdf meer met lininformatie maar een gescand plaatje. Het pdf bestand is op onverklaarbare wijze niet direct goed geschikt. De oplossing is echter simpel.

 • Open de pdf met een viewer zoals adobe reader of je browser (edge/chrome etc.)
 • Print deze naar een nieuw pdf bestand, met de windows pdf driver of de cutepdf driver of een andere, maakt niet uit
 • Open deze pdf in arc+ en de achtergrond van het plaatje zal weer wit zijn zodat je de lijninformatie wel goed ziet.
Categorieën: ARC+ Uitwisseling, ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een update van Unicorn is feitelijk een herinstallatie. Daarbij wordt de standaard versie terug gezet. Wij hebben vanuit cadez extra presets gemaakt en deze lijken nu te verdwijnen. Zet ARX+ X10 en/of Unicorn V2 uit.
DOWNLOAD deze setup en installeer die, dan komen de presets weer terug.

Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Vanwege de totaal nieuwe interface vraagt dit meer tijd dan u gewend bent. Het is echter eenmalig per sessie dat u werkt, daarna is het snel. U krijgt daarvoor inzoombare iconen terug en nog veel meer fraais/moderners. Er is al de max gedaan het zo snel mogelijk te krijgen, in 64 bit.

Categorie: ARC+ X10
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Weet u wachtwoorden niet meer? Zoek altijd éérst in uw e-mail die altijd gestuurd wordt vanuit order@

Activatie CLOUD in plaats van USB